zondag 12 december 2010

Vuurwerk 2010

Vuurwerk is een verzamelnaam voor snel verbrandende, lichtgevende en vaak luid knallende stoffen in papieren hulzen. Vuurwerk wordt meestal afgestoken bij festiviteiten. Militairen gebruiken vuurwerk ook wel voor verlichting van terreinen of het geven van signalen. Vuurwerk is in China uitgevonden. De Chinezen beschikten vanaf de 13e eeuw over buskruit, het belangrijkste bestanddeel van vuurwerk. Vuurwerk vond daarna snel zijn weg naar Europa.

De omzet

Vorig jaar was voor 65 miljoen euro aan vuurwerk verkocht. Dat heeft een woordvoerder van het branche overleg vuurwerk handelaren woensdag gezegd. De verkoop blijft iets achter bij de verwachte 70 miljoen.

Nam de afzet toe of bleef deze gelijk?

De hoeveelheid vuurwerk was gelijk aan die van vorig jaar. Toen verkochten de handelaren voor 60 miljoen, de 5 miljoen extra van dit jaar komt door de prijsstijging.

Hoeveel omzet zet men om per dag? Is hier sprake van seizoensarbeid?

Een omzet die gerealiseerd wordt in drie dagen. Volgens de woordvoerder van de vuurwerkbranche hebben veel mensen prijzen vergeleken op internet.

Volgens een woordvoerder van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), die de vuurwerkverkopende winkels vertegenwoordigt, nemen daarbij de bestellingen via het internet toe. 40% van de bestellingen komt via internet binnen.

Het NOS journaal over illegaal vuurwerk


Nieuws uit de natuur: Vuurwerk


Film over illegaal vuurwerk




How it's made filmpjes






bron: veiligheid.nl

Postbus 51 spotjes

De jaren 70





Geen opmerkingen:

Een reactie posten