maandag 7 december 2009

Menselijk kapitaal


Medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Veranderingen voltrekken zich steeds sneller en spelen zich af op internationaal niveau.Wil Nederland op dat niveau betekenisvol zijn dan zal het menselijk kapitaal van een organisatie zich moeten blijven ontwikkelen. Daar bestaat geen misverstand over.

Die ontwikkeling van het menselijk kapitaal begint al op school. Daarom vindt de overheid het zo belangrijk dat iedereen een opleiding volgt en op een zo hoog mogelijk niveau van school gaat.

Dit komt de kenniseconomie ten goede.

Kenniseconomie (ook wel informatiemaatschappij) is een vrij abstract begrip uit de economie waarmee wordt bedoeld dat een heel groot deel van de economische groei in de samenleving voortkomt uit (technische) kennis. Door het toepassen van kennis is innovatie (vernieuwing) mogelijk, die op zijn beurt weer leidt tot nieuwe producten of diensten en daarmee economische groei mogelijk maakt.

Een van de speerpunten van de EU en daarmee ook van Nederland is om in 2010 de Ueropese Unie de meest kennis-intensieve economie van de wereld te laten zijn. Dit is vastgelegd in de Lissabonstrategie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten