zaterdag 8 augustus 2009

CBS - Centraal Bureau voor de Statistiek


Het CBS verzamelt, bewerkt en publiceert statistieken ten behoeve van overheid, wetenschap en bedrijfsleven. Het is een centrale opslag voor gegevens over de Nederlandse samenleving. Het CBS verzamelt al ruim 100 jaar informatie, zij is opgericht in 1899. Sinds 2004 is het instituut een zelfstandig bestuursorgaan (voert overheidstaken uit, maar valt niet direct onder het gezag van een ministerie). Voorheen viel het CBS onder het Ministirie van Economische Zaken.

Het CBS verzamelt allerhande statistische informatie over: Arbeid en sociale zekerheid, Bedrijven, Bevolking, Bouwen en wonen, Financieel en zakelijke diensten, Gezondheid en welzijn, Handel en horeca, Historische reeksen, Industrie en energie, Inkomen en bestedingen, Internationale handel, Landbouw, Macro-economie, Natuur en milieu, Nederland regionaal, Onderwijs, Overheid en politiek, Prijzen,Veiligheid en recht, Verkeer en vervoer, Volkstellingen en tot slot Vrije tijd en cultuur.

De internetsite van het CBS is een grote informatie bron voor studenten, startende ondernemers en organisaties (profit en non profit). Bezoek als je nieuwsgierig bent geworden de internet site van het cbs ( http://www.cbs.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten